У Верхньому Водяному відбувся кулінарний фестиваль «Апшанська смаженини». Захід організували та провели вперше з нагоди Дня села, а основною родзинкою була страва, що з покоління у покоління готується у місцині – смачна смажениця.

Привітати верхньоводянців зі святом та першим їхнім фестом прийшли й голови Рахівської районної адміністрації Павло Басараба і Рахівської районної ради Василь Дан. Вони побажали всім хорошого настрою та здоров’я, а Павло Васильович ще й зробив екскурс в історію заснування села. Завітало на захід і чимало почесних гостей, представників органів самоврядування, культури, лісового господарства та громадські діячі. Присутніми були й представники обласної адміністрації та депутат обласної ради Михайло Бойчук.

Зокрема, директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр, окрім щирих слів на адресу організаторів і винуватців заходу, ще й нагородив грамотами за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток села, активну громадську позицію та з нагоди Дня села і фестивалю «Апшанська смаженина» художнього керівника Верхньоводянського СБК Івана Павлюка та голову села Віталіну Гуцул. Спільними грамотами районної державної адміністрації та райради нагородили переможців у конкурсі по приготуванню м’ясних страв: смаженина зі свинини – колектив Верхньоводянського лісництва ДП ,,Великобичківське ЛМГ”,  смаженина з баранини – колектив Лужанського лісництва ДП ,,Великобичківське ЛМГ”; смаженина з курятини – колектив мисливців с. В. Водяне.



Дивіться також

  • Ordering