ПапрікашОдне із відомих і дуже популярних страв угорської кухні - папрікаш (попрікаш). Це смачне, апетитне, ситне блюдо стане чудовим варіантом обіду або вечері для всієї родини. Папрікаш готують тільки з білих видів м'яса: курки, риби ягняти або телятини.

Попрікаш з телятини або свинини

класичний паприкаш з телятини або свинини користується великою популярністю в Закарпатті.

Курячий папрікаш

Ситне блюдо з курки, класичне блюдо австрійської та угорської кухні.

Рецепт Папрікаш з телятини або свинини

Рецепт Папрікаш з телятини або свинини

Попрікаш з телятини або свинини

Склад: телятина або свинина, жир, цибулю, перець червоний мелений солодкий, перець свіжий солодкий, помідори свіжі, вода, сіль, сметана, борошно, часник, зелень петрушки.

Як готується:


1. Теляче м'ясо або свинину нарізають кубиками по 3-4 шматка на порцію.

 

2. Цибулю нарізають кубиками, пасерують в розігрітому жирі до золотистого кольору, додають червоний молотий солодкий перець, швидко помішуючи.

3. У пасеровану цибулю кладуть нарізане м'ясо, додають трохи води і обсмажують на сильному вогні, щоб рідина трохи википіла. Потім додають свіжий солодкий перець, нарізаний смужками, а через кілька хвилин додають свіжі помідори, нарізані кружальцями, солять і тушкують до готовності.

4. Перед закінченням смажки заливають сметану, змішану з борошном, доводять до кипіння і заправляють розтертим часником.

Готовий паприкаш подають з торгоней або дрібними галушками і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Рецепт курячої папрікашки


В давнину курячий папрікаш готували з дорослих курей, щоб додати страві більш насичений смак. В даний час для приготування курячої папрікашки часто використовуються курячі ніжки або грудки.

Курячий папрікаш

Курячий папрікаш

Як готується:


1. Куряче м'ясо солять і перчать а потім обсмажують до золотистого кольору на рослинній олії і на деякий час відкладають вбік.

 

2. На жирі що утворився від смажки м'яса обсмажують дрібно нарізану цибулю і нарізаний соломкою свіжий солодкий перець, додають курячий бульйон, часник і солодку паприку.

3. Потім додають обсмажену курятину, яку гасять до тих пір, поки м'ясо не буде легко відділятися від кісток.

4. Далі в сметану додають трохи борошна, добре розмішують, виливають у паприкаш і доводять до кипіння.

Курячий папрікаш подають з галушками або макаронними виробами. В Угорщині курячий папрікаш також подають з торгоньою і зеленим салатом.

Закарпатська кухня На головну

Коментарі   

-1
Лінв
І чого це він *попрікаш* коли походит від слова ПАПРІКА?
21 січня 2015