Lug_1 Населення – близько 2 000 осіб.

Луг — село в Рахівському районі. Розташоване в південно-східній частині Закарпаття, біля підніжжя Карпатських гір, на висоті 347 м над рівнем моря, на правому березі річки Тиса, в яку впадає річка Кісва. За 38 км від села розташовується районний центр (місто Рахів), за 178 км – обласний (Ужгород). До центру Європи (околиця села Ділове) – 31 км, а за 15 км від села Луг знаходиться залізнична станція Солотвино, а також відомі на всю Україну солені озера. Межує село з Великим Бичковом, Діловим, Косівською Поляною і селом Росішка. На лівому березі річки Тиса, на території сусідньої Румунії розміщується село Lunka La Tisa, що перекладається як Луг над Тисою, яке колись було одним цілим з селом Луг і розділялося лише Тисою і транспортним мостом. На території Луга розташований Кузійський масив Карпатського біосферного заповідника та Лужанське державне лісництво. Перша згадка про Луг в історичних документах відноситься до 1439 р

Клімат

Клімат помірний з ярко вираженою поясністю: у низині - помірний, з теплим літом і відносно м'якою зимою. Село Луг вважається найтеплішим населенним пунктом Рахівського району. Середньорічна кількість опадів в горах 1000 мм. Під час інтенсивного танення снігу і злив, можливі загрозливі та руйнівні паводки (листопад 1998 року, березень 2001 року, серпень 2008 року). Зареєстрований абсолютний добовий максимум опадів - 133 мм.

Населення

Населення села сягає до 2 тисяч чоловік, з них переважна більшість українці, Проживають також угорці, росіяни, румуни, та представники інших народностей та національностей.

Віросповідання

Зараз в селі є три церкви: православна, греко-католицька та зал царства свідків Єгови, також серед населення присутні євангалісти-баптисти, які відвідують Дім молитви, що розташовується на межі Луга з Великим Бичковом.

"Вікіпедія"

<<Рахівський район
<<Населені пункти Закарпаття

Якщо Ви володієте детальною інформацією(матеріали, фотографії тощо) про населені пункти Закарпаття і бажаєте, щоб про ваше село чи містечко знало все Закарпаття та Україна, то надсилайте інформацію на нашу електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.