1_Solyana_pechera

На головну

Чотири речі відрізняють Закарпатське Солотвино від решти сіл та селищ України. Насамперед це цілюща ропа солоних озер,лікувальні грязі, що використовує спелеотерапію для надання другого дихання астматикам, алергікам, хворим на туберкульоз, а також житлові дев’ятиповерхівки, яких більше нема в жодному селі чи смт по всій Україні.

 

Видобуток солі в цих місцях існував від часів завоювання Дакії римським імператором Траяном (ІІ ст. н. е.). В копальнях знаходилися римські монети ІІ-IV століть н. е.

Будувати справжні шахти почали в останній частині XVІІІ століття, коли землі цієї території перейшли до володіння Габсбургів.А історія виникнення озер зявилася з моменту запуску соляної шахти, в 1902 році. Шахта провалилася на 20 метрів, утворивши діру, і заповнилася водою. Так з’явилося перше озеро. Згодом їхнє число збільшилося.

2_Solotvuno_alergologichna_likarnya У 1968 році при місцевій лікарні відкрили алергологічне відділення.

Соляні шахти забезпечують унікальні умови для лікування поширених захворювань, які важко піддаються звичайній терапії: бронхіальної астми, різних алергій і нашкірних хвороб. Повітря в шахтах Солотвина надзвичайно чисте – міститься у ньому в десять разів менше мікроорганізмів, ніж у приміщенні операційної. Дрібні часточки сольового розчину сприяють оздоровленню й загоєнню слизової оболонки легень. Повітря підземних галерей не містить алергенів і інших шкідливих речовин сюди не проникають електромагнітні хвилі. Температура повітря складає 22-23°C. Ще не так давно, в Солотвині щодня лікувалося близько шести сотень пацієнтів хворих на астму чи інші захворювання пов’язані з органами дихання. Науковцями доведено, лікувальні грязі курорту за своїм складом та властивостями нічим не поступаються грязям Мертвого моря.Так що відпочинок та лікування в закарпатському Солотвині обійдеться Вам у десятки разів дешевше, ніж на Мертвому морі.

4_SolotvunoАналогів алергологічній лікарні в Солотвині більше в світі не існує. а жаль, на сьогоднішній день із-за аварійного стану лікарні лікування та процедури в ній припинено. Полікуватися можна лише грязями і солоною водою. А ще не так давно, лікування проводилось в шахтах №8 та №9 Солотвинського солерудника. Не тільки дихати мікрочастинками хлориду натрію запрошують тут відвідувачів. Тепло електропроцедури, масаж, питна терапія, відділення інтенсивної терапії, лабораторно-діагностичне, фізіотерапевтичне, терапія та реанімація, дитяче відділення на 90 місць (всього 290 місць – разом із дорослими); кабінети функціональної діагностики, голкорефлексотерапії, лікувальної фізкультури.У основі діагностики та лікування лежить принцип використання немедикаментозних методів. Також широко використовується фітотерапія.

3_Solotvuno_ozeroТериторія, яка розташована навколо озер та й в усьому Солотвині, повна численними базами відпочинку та будинками або кімнатами, які можна взяти в оренду. Недалеко від озер працює достатньо великий як для селища ринок, де можна знайти не лише продукти харчування та гігієни, а й одяг чи білизну. Якщо Ви віддаєте перевагу жити в наметах, то передбачені місця і для палаток. Для подорожуючих автомобілями, паркування власного авто також не стане проблемою. Вхід до озер – платний, хоча плата достатньо невисока,і починається від 3-5 гривень (залежно від пляжу) на цілий день При вході є прилавки, де продають плавки та купальники, надувні матраци та інші, необхідні для плавання речі, а також є столи, щоб пообідати сім’єю, а біля самих озер лежаки для відпочинку та загаряння.

 

Чотири речі відрізняють закарпатське Солотвино від решти сіл та селищ України. Насамперед це цілюща ропа солоних озер, лікувальні грязіта унікальнаалергологічна лікарня, що використовує спелеотерапію для надання другого дихання астматикам, алергікам, хворим на туберкульоз, а також житлові дев’ятиповерхівки, яких більше нема в жодному селі чи смт по всій Україні.

Карта Солотвина:

<<Тячівський район
<<Населені пункти Закарпаття

Якщо Ви володієте детальною інформацією(матеріали, фотографії тощо) про населені пункти Закарпаття і бажаєте, щоб про ваше село чи містечко знало все Закарпаття та Україна, то надсилайте інформацію на нашу електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.