Квасово — село в Україні, Закарпатській області, Берегівському районі.

Населення – 899

Розташовано на сході від районного центру - міста Берегова, на відстані 12-ти км.

Історія

Колишня назва — Квасове (венг. Kovászó). Село Квасово розташоване у мальовничому місці на правому березі річки Боржави. Село одне з найдавніших поселень не тільки на Берегівщині, а й у всьому Закарпатті.

Перша згадка про саме село в документах відноситься до 1390 р., коли Квасово отримало в дарунок від польского короля Сигізмунда Янош, син Дьєрдя Надьмігайї.

Назву село отримало від свого місця розташування, оскільки його з півдня і з півночі оточують кременеві гори.Квасівський замок

Пам'ятки

  • Квасівський замок - феодальний замок XII-XIII ст. знаходився на торговельному шляху з Марамороша в Задунав’є, контролював сухопутний соляний шлях і вихід із Боржавської долини.
  • греко-католицька церква (1895 р.)
  • поряд з руїнами замку знаходиться садиба Погані (в період радянської влади була складом)

Квасівський замок - феодальний замок XII-XIII ст., романського стилю, знаходився на торговельному шляху з Марамороша в Задунав’є, за іншими даними, контролював сухопутний соляний шлях і вихід із Боржавської долини.

Решту інформації про Квасівський замок у розділі «Замки Закарпаття» (Квасівський замок)

<<Берегівський р-н      
<<Населені пункти Закарпаття 

 


Якщо Ви володієте детальною інформацією(матеріали, фотографії тощо) про населені пункти Закарпаття і бажаєте, щоб про ваше село чи містечко знало все Закарпаття та Україна, то надсилайте інформацію на нашу електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

http://zakarpattyachko.com.ua/2011-07-23-12-53-53/2011-07-25-20-39-34