Під час роботи другого пленарного засідання шостої сесії облради депутати ухвалили рішення «Про хід виконання Програмирозвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки» у звітному 2016 році.

У документі, поданому департаментом економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, який очолює Денис Ман, вказуються найважливіші завдання, виконані у звітному періоді.

Так, організовано і проведено моніторингове дослідження туристичних потоків у області, на основі якого розроблено та затверджено туристичний бренд Закарпаття. Активізовано популяризацію туристичного потенціалу області через його представлення на вітчизняних та міжнародних виставкових заходах, інвестиційних форумах тощо,проведення пізнавальних турів для представників ЗМІ та туристичних компаній інших регіонів України та сусідніх країн. Організовано та проведено конкурс проектів громадських організацій у сфері туризму та курортів краю. Створено Асоціацію фахівців туристичного супроводу у Закарпатській області, розроблено навчальну програму   підготовки та перепідготовки фахівців туристичного супроводу;організовано облаштування туристично-інформаційних центрів, розташованих на території нашого області.

Для реалізації заходів зазначеної Програми у 2016 році з обласного бюджету було виділено 1608,0 тис.грн.

Фактичні обсяги фінансування   Програми з обласного бюджету у звітному періоді склали 1425,5 тис.грн., 163,0 тис.грн – перерозподілено; 19,4 тис.грн. – не використано.

Окремі заходи з реалізації (державних, регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку, -   83,3 тис.грн..

Придбання обладнання і предметів довгострокового користування – 101,6 тис.грн.

Основні результати виконання програми за 2016 рік говорять самі за себе.  Лише декілька фактів.

Так, згідно з  інформацією, наданою райдержадміністраціями (міськвиконкомами) щодо туристів та відвідувачів, які скористалися послугами закладів розміщення, відпочинку та оздоровлення, їх кількість  склала – 418,6 тис.осіб, проти запланованих 390,0 тис.осіб, що становить ріст – 107,7%.

Обсяг наданих послуг - склав 468,7млн.грн., проти 360,0 млн.грн. запланованих, що становить ріст – 130,2%;

Обсяг туристичного збору склав 2,2 млн.грн. проти 1,7 млн.грн., що становить ріст 129,4%.

Прес-служба Закарпатської облради

Дивіться також

  • Ordering