Krasia2

Ось і прийшла справжня зима на Закарпаття. Х тось її так чекав, а хтось – навпаки не хотів. Що таке зима у Закарпатті, у Карпатах? Це вкриті білим снігом гори й полонини , чудові пейзажі й краєвиди. Та насамперед - гірськолижні курорти. Катання на лижах, сноубордах, санях – стає все білш популярнішим для українців, та й взагалі для населення всієї Землі. Закарпатський край пропонує більше десятка гірськолижні курортах з різними ступенями складності. Як від починаючих, так і до професіоналів. Бугельні та крісельні підйомники, можливість покататися на лижах, санках, чи сноуборді. Для бажаючих навчитися завжди знайдеться інструктор, який допоможе і «поставить» Вас на лижі чи сноуборд. Безліч готелів, мотелів, садиб чи сільських будиночків, на любий смак та гаманець, які ви можете орендувати на час, який захочете. На зимовий відпочинок у Закарпаття (Карпати) люди з’їжжаються з усієї України, а т акож з інших країн. Тому не має нічого дивного, що відпочинок у нашо му прекрасному краї стає дедалі популярнішим в усі пори року.

Нижче приведена, коротенька інформація про найпопулярніші гірськолиждні курорти Закарпаття:

«Драгобрат» – найбільш високогірна гірськолижна база в Україні. Вона знаходиться на висоті 1400м над рівнем моря, на стику хвойних лісів і зони альпійських лугів. Розташований «Драгобрат» у підніжжі карпатських гір Стіг (1705 м.) і Близниця (1884 м.),   неподалік від смт Ясіня (10 км).

Існує ще й інша, «народна» назва Драгобрату - «Карпатська Сибір», яку їй дали відпочиваючі та туристи. Пов’язано це з тим, що сніг в цих місцях може лежати з листопада до травня, і саме це робить ідеальним місцем відпочинку як для екстремалів так і для початківців.
Golovna_Dragobrat

Гірськолижні витяги Драгобрату:
1. «Вершина Карпат» - крісельний, 1250 м., ретрак.
2. «Зорепад» - крісельний, 1500 м., ретрак.
3. «Вершина Карпат» - бугельний, 800 м., ретрак.
4. «Драгобрат – 1» - бугельний, 1000 м., ретрак.
5. «Драгобрат – 2» - бугельний, 800 м.ретрак.
6. «Оаза» - бугельний, 800 м.ретрак.
7. «Вершина Карпат»,«Оаза»«Драгобрат » - для початківців.

Як доїхати:

Щоб потрапити до Драгобрату. Вам спочатку потрібно добратися до смт Ясіня, Рахівського району, в центрі селища Вам буде запропоновано довезти Вас і Ваші речі місцевими жителями.

Детальніша інформація за посиланням - «Драгобрат»

Krasia1Гірськолижна база «Красія» - розатшована поблизу села Вишка, Великоберезнянського району, Закарпатської області. «Красія» - одне з дивовижних місць в Карпатах, що відрізняються своєю красою. Приватні готелі дивують там відмінним сервісом. Відсутність натовпу в цьому курортному регіоні дозволяє спокійно насолоджуватися катанням по схилах.

Гора Красія була належним чином оцінена любителями гірських лиж ще в 80-х роках минулого століття. Тоді, зусиллями ентузіастів від спортивних клубів, за кошти різних державних організацій тут було побудовано крісельну дорогу і буксирувальний витяг.

Через 20 років, на території гори реалізовано масштабний інвестиційний проект, який значно поліпшив інфраструктуру лижного курорту, дав можливість більш ефективно використовувати природні особливості територій.

Спусковий комплекс складає:

  • 1 - крісельний витяг (довжина 2250м)
  • 2, 3 - бугельні витяги (довжина 600м і 1000м)
  • 4, 5, 6 - гачкові витяги (довжина 150...300 м)

Як доїхати:

Автотрасою Самбір – Ужгород доїхати до села Кострино , звідти дістатися до села Вишка.

Також з Львова, Ужгород чи Мукачева можна дістатися прямим сполученням до станції «Кострино» без пересадки

Детальніша інформація за посиланням - «Красія»

Гірськолижні підйомники розташовані поблизу села Пилипець, що знаходиться в Міжгірському районі Закарпатської області. Через село проходить автотраса Міжгір’я-Воловець. Відстань До найближчої залізничної станції «Воловець» - 15 км. Відстань з Пилипця до Ужгороду – 137 км, до Львову – 190 км

Пилипець розташований на висоті 700-750 м. над рівнем моря. Біля села знаходиться чарівний водоспад «Шипіт», який є туристичним об’єктом для подорожуючих. Оточене чудовими краєвидами, село Пилипець є відомим місцем зимового та літнього відпочинку, місцем туристичних маршрутів до водоспаду Шипіт, сходжень на хребет БоржавиPylypets

та вершини Великий Верх (1599м.), Стой (1679м.), Гимба (1497 м.), Жид Магура (1517м.).

В околицях села Пилипець знаходиться три бугельних витяги: на в'їзді в село - витяг бази "Затишок" (450м.), на г. Гимба в Верхньому Пилипці - витяги "Боржавські полонини" (1500м.) та "Магура" (900м.). Неподалік, у сусідньому селі Подобовець, розташований ще один витяг довжиною 1000м.

Як доїхати:

Спочатку Вам потрібно добиратися до смт «Воловець», звідти рейсовими автобусами до села Пилипець, або ж Ви можете винайняти таксі.

Детальніша інформація за посиланням - Пилипець

 

"Подобовець" - курорт, що знаходиться в високогірній частині Закарпатської області. Село Подобовець розташоване в Міжгірському районі Закарпатської області. Відстань до залізничної станції «Воловець» - 15 км.

Podobovec2Послуги:

Схил довжиною 1300 м., має головний(центральний) спуск і два рукави- правий і лівий. Всі три напрямки сходяться внизу в останній третині схилу.

Перепад висот 230м. Крутизна схилу на різних ділянках суттєво відрізняється.

Як доїхати:

Спочатку Вам потрібно добиратися до смт «Воловець», звідти рейсовими автобусами до села Подобовець, або ж Ви можете винайняти таксі.

Детальніша інформація за посиланням - Подобовець

 

Село Верхній Студений знаходиться в Міжгірському районі Закарпатської області, неподалік від Львівщини. Тут знаходиться невеликий гірськолижний комплекс "Бескид". Кататися можна на двох гірках: одна велика і полога довжиною 1000 м, вільна від лісу, інша коротше й крутіше, довжиною 400 м, але ввечері освітлена (якщо набирається 7-10 чол.).
Працює 3 підйомники:
Як добратися?Verxniy_Studenyj1

Потягом до станції «Бескид» або «Воловець». Якщо з Воловця, то далі на приміських електричках, що зупиняються на станції «Бескид»або автотранспортом. Від станції «Бескид»  до Верхнього Студеного або пішки по кінської стежці на конях, яких можна замовити біля станції.
Якщо їхати на авто від Воловця в сторону Міжгір'я, то поворот наліво перший після Пилипця. Дорога з основної траси до підйомника займає хвилин 15-20.

Детальніша інформація за посиланням - «Бескид»

 

 

Селище Жденієво знаходиться в Воловецькому районі закарпатської області, на висоті 542 метра над рівнем моря, біля підніжжя головного Бескидського хребта з найвищою точкою г.Пікуй (1405 метрів над рівнем моря).
Тут функціонує гірськолижний підйомник ВЛ-1000, телескопічний бугель. Гірськолижна траса довжиною 800 метрів з перепадом 140 метрів. Гірка досить крута, для тих, хто катається середнього рівня, але підйомник працює не регулярно і поки ніхто не може дати гарантію в тому, що він запрацює в новому сезоні.

ZhdenievoЯк добратися:

Потягом до станції «Воловець», а звідти далі рейсовим автобусом або таксі. Якщо їхати на авто від Львова по трасі E 471, до Жденіїво 180 км - на машині або автобусі 4 години їзди. Від Львова можна також доїхати електричкою до ст. Воловець.

Детальніша інформація за посиланням - «Жденієво»

 

 

 

Гірськолижний курорт "Ізки" знаходиться в мальовничій гірській місцевості в селі Ізки, Міжгірського району Закарпатської області, біля підніжжя гори Магура-Жид, в одному з найбільш екологічно чистих регіонів України.
На території працюють 2 підйомники:
- двокрісельний, довжиною 980 м, з пропускною здатністю 1200 осіб / год.
- бугельний підйомник, довжиною 950 м, з пропускною здатністю 600 чол. / год.Zhdenievo

Як добратися?
Залізницею до станції «Воловець», а далі рейсовими автобусами, що слідують до Міжгір’я доїхати до села Ізки або ж на таксі.

Детальніша інформація за посиланням - «Ізки»

 

 

Курорт «Синяк» розташований в районі гори Синяк, що у Мукачівському районі Закарпатської області на висоті 420-450 м над рівнем моря. Є бугельні підйомники довжиною 350 і 1200 метрів. Спуски  досить прості і призначені для любителів і початківців.
В 4 км від курорту «Синяк», в селі Чинадієво розташований оздоровчий комплекс "Водограй". На території бази є бугельний витяг довжиною 400 метрів, працює прокат.

SynyakПроживання в санаторії «Синяк» або в місті Мукачево, що за 14 км від гірськолижного курорту «Синяк»

Як добратися?

Потягом до станції «санаторій Карпати», далі на маршрутці або домовитись про трансфер з готелем. Або потягом до станції «Мукачево», потім рейсовим автобусом чи таксі.

На автомобілі: траса Львів-Ужгород, через 2 км. після проїзду з / д зупинки «Санаторій Карпати» повернути ліворуч в с. Чинадієво, за вказівником с.Синяк

Детальніша інформація за посиланням - «Синяк»

 

Селище Поляна знаходиться в західній частині українських Карпат у Свалявському районі біля підніжжя гори Стрижелець. Також Поляна - бальнеологічний курорт, на якому функціонують два санаторії

Бугельний витяг довжиною 300 метрів. Ширина траси 150 метрів, перепад висот 42 метрів. Траса для початківців.Polyana_2

Рейсовими автобусами та потягами до міста Свалява. Далі в напрямку села Поляна Вас підвезуть до санаторію “Поляна” рейсові автобуси або за невисоку плату таксі доставить Вас. Залізнична станція розміщена в м.Сваляві,яка являється вузловою і має практичне сполучення з усіма обласними центрами України.

Детальніша інформація за посиланням - «Поляна»

При їжджайте, відпочивайте, любуйтеся, катайтеся, наб ирайте море позитивних емоцій!

Ласкаво просимо до ЗАКАРПАТТЯЧКА, Панове!!!

Погода, Новости, загрузка...