Вибір своєї майбутньої професії – це надзвичайно великий крок, в який потрібно вступити з правильної ноги, адже від вибору професії дуже багато чого залежить, ми працюємо половину своїх років, і щоб отримувати задоволення, насолоду від неї,  потрібно з самого початку продумати, представити себе в тому образі, в якому ти себе бачиш. Коли кожен учень – випускник школи стає на початок нового, дорослого життя перед ним постає питання:  Ким я хочу в майбутньому стати? Куди піти навчатися? Яку обрати професію?

Дуже багато дітей не знають ким вони хочуть стати, чим займатися у житті. Тому вони йдуть навчатися на спеціальність на які йдуть їхні друзі чи радять батьки. Це є неправильно. Через деякий час, абітурієнт зрозуміє, що помилився, забирає документи і йде туди куди душі заманеться, але багато хто з цим змирюється, та навчається далі. З дитинства нам говорили, що потрібно навчатися, працювати, не лінуватися. Так освіта нам потрібна, щоб сформулювати в дитині особистість, індивідуальність, майбутнього спеціаліста, в загальному щоб люди ставали розумними, освіченими.  Це покращить не тільки менталітет українця, а й взагалі рівень України. Кожна людина може досягти того, чого вона хоче, головне щоб було бажання та старання.

Якщо б на даний момент ми провели опитування навіть незначної частини населення, то можу з впевненістю сказати, що ніхто з нас не хотів би бути людиною не розумною, не зацікавленою ні у чому, та і, мабуть, жити б було нудно. Адже у кожного з нас є як мінімум те,чим ми захоплюємось, те, у що щиро віримо, те, що ми одного разу покажемо світу і з гордістю заявимо,що живемо не дарма.

Є такі абітурієни, при виборі професії дивляться на матеріальний прибуток, щитають  де більше платять. Але не всі заняття дають людині моральне задоволення, від виконання роботи, особа може отримувати високу заробітну плату, але від роботи вона не буде получати моральне задоволення,  тай фізичне, буде важко працювати. Тому виникатиме ненависть і робота помалу почне знищувати працівника. Тому вирішувати вибір професії потрібно досконало, не дивитися лише на матеріальний прибуток чи на її престиж. Також вирішувати чим займатися особі може вирішувати тільки вона сама. Це її вибір.

Я вважаю, це правильно, що вибирати професію може сам абітурієнт і що у нас в державі є всі можливості в здобутті освіти, головне постаратися ще із малого віку. Поставтеся до цього вибору серйозно та обдумано. Адже від цього залежить твоє майбутнє!

Сергій Тополєв

За матеріалами: http://obrazovanie-kiev.net/

Погода, Новости, загрузка...