Особливість легендарних готелів у тому, що так чи інакше вони беруть участь у багатьох історичних подіях. Люди, що жили у них, розмови, що там велися, часто мають величезний вплив на світову історію.

Уже на тлі цього такі готелі можуть гордитися своїми легендарними постояльцями, а також архітектурою, внутрішнім оздобленням та розташуванням.

Raffles Hotel, Сінгапур

Відкритий у 1887 році, Raffles Hotel славиться колоніальною архітектурою з тропічний садом у внутрішньому дворі, музеєм і театром вікторіанського стилю. Крім того, його було названо на честь засновника Сінгапуру сера Стемфорда Раффлза. На сьогодні цей готель є відомим завдяки своїм розкішними номерами і чудовими ресторанами.

Вважається, що саме в Raffles Hotel був убитий єдиний, з тих що залишився в живих у Сінгапурі, дикий тигр. Кажуть, що трапилося це в ресторані готелю - Long Bar. Як стверджував сам сер Раффлз, тигр утік з шоу, що відбувалося по сусідству з готелем. Зайшовши у готель, він попрямував до бару та більярдної, де і був убитий 13 серпня 1902.

Більш приємна історія, стосується відомого коктейлю Singapore Sling, адже він вперше був приготований саме в цьому готелі барменом на ім'я Нгіам Тонг Буню


The Savoy Hotel, Лондон

Savoy Hotel - п'ятизірковий готель розташований в центрі Лондона та заснований 6 серпня 1889. На протязі усього свого існування, це чудове місце залишалося одним з найбільш відомих та розкішних готелів Лондона. У ньому знаходяться 263 номери, що мають панорамний вид на річку Темзу та набережну Вікторії. Численні знамениті гості зупинялися в готелі: Клод Моне і Джеймс Уістлер малювали пейзажі Темзи, що виднілася з їх номера. Оскара Уайльд і лорд Альфред Дуглас часто поселялися у Savoy, завдяки чому готель зайняв чільне місце в подальшому судовому розгляді проти Уайльда.


Oriental, Бангкок

П'ятизірковий готель, розташований у столиці Тайланду, на березі річки Чао Прайя. У всьому світі цей готель відомий високою якістю обслуговування, завдяки чому він на протязі багатьох років займає топові місця у всіх світових рейтингах. Цей готель славиться своїм відвідувачами. Саме тут проживали Джозеф Конрад, Сомерсет Моем, Джон ле Карре, Барбара Картленд і Джеймс Мішнером, Ніл Армстронг, Джордж Буш, Жак Ширак, Шон Коннері, Мел Гібсон, Одрі Хепберн, Генрі Кіссінджер, Девід Бекхем, Софі Лорен, Річард Ніксон, Пеле, королева Іспанії Софія, принцеса Діана і принц Чарльз, Омар Шаріф і Елізабет Тейлор.

Погода, Новости, загрузка...